9. uutiskirje

Lähetetty uutiskirjeen tilaajille to 6.7.2023

Heinäkuinen tervehdys!

Vuosi on vierähtänyt jo yli puolivälin ja paljon on erilaisia tilaisuuksia takana – mutta myös edessä! Me hanketoimijat lomailemme pääosin nyt heinäkuussa.

Heinäkuun uutiskirjeessä pääpaino on palautteen saamisessa toimintaamme liittyen. Seuraava hankkeen esittelytilaisuus pidetään elokuussa Lieksassa.

Lue lisää alta, anna palautetta ja ilmoittaudu esittelytilaisuuteen!

Palautekysely Vihanneksista voimaa viljelyyn- hankkeen toiminnasta

Olemme luoneet palautekyselyn. Toivomme, että jokainen, niin uutiskirjeen saaja, kuin johonkin järjestämiimme infoihin tai esittelytilaisuuksiin osallistunut, antaisi palautetta. Kyselyssä on kysymyksiä myös näihin uutiskirjeisiimme liittyen. Kyselyyn vastaaminen tapahtuu täysin anonyymisti. Kysely on avoinna aina elokuun loppuun, 31.8.2023 saakka.

Pääset vastaamaan kyselyyn tästä: https://forms.office.com/e/YX5QC75eqH- 

*****

3. esittelytilaisuus: CSA Puutarhatila Viherkettu 10.8.2023 klo 912

Aika: torstai 10.8.2023 klo 9–12

Paikka: Yläviekintie 199, 81860 Lieksa

Ilmoittautuminen: https://bit.ly/Viherkettu (7.8.2023 mennessä)

Vihanneksista voimaa viljelyyn -hankkeen kolmas esittelytilaisuus järjestetään Lieksassa, Viekijärvellä puutarhatila Viherkettu CSA:n kumppanuusmaatalouden minitilalla. Paikalle saavutaan omin kyydein.

Puutarhatila Viherkettu CSA tuottaa avomaavihanneksia orgaanisesti ja perinteisin menetelmin, jatkojalostaa herkkutuotteita, järjestää matkailutapahtumia, elämyksiä ja koulutusta luonnonläheiseen elämäntapaan sekä edistää omavaraisuutta, kestävää kehitystä ja lähiruoka-ajattelua kaikessa toiminnassaan. Viherkettu on perustettu vuonna 2020 ja toimii nyt vasta toista viljelykauttaan. Viherkettu perustettiin tarjoamaan perustajilleen mahdollisuuden uusien puutarhatalouden oppien toteuttamiseen käytännössä.

Esittelytilaisuudessa pääsemme tutustumaan kumppanuusmaatalouteen eli CSA-toimintaan. Lisäksi pääsemme seuraamaan tilan valkosipulin nostoa ja tutustumaan valkosipulin kauppakunnostusmenetelmiin.

Esittelytilaisuuteen osallistuminen edellyttää ilmoittautumista. Tarkemmat ohjeet päivän kulusta ajo-ohjeineen lähetetään ilmoittautuneille. Tilaisuus on maksuton ja kohdennettu hankkeen kohderyhmälle.

Lisätiedot:

Tanja Lamminsalo, projektiasiantuntija
Vihanneksista voimaa viljelyyn -hanke
+358 50 302 7446 // tanja.lamminsalo@riveria.fi

*****

Pakastekuivauskyselyyn kaivataan lisää vastauksia!

Pakastekuivauskyselyihin halutaan lisää vastauksia. Vastausaikaa on jatkettu 31.7.2023 saakka. Marja- ja hedelmäntuotantotiloille ja vihannestiloille on erilliset kyselyt. Toivottavasti kesän kiireiden keskellä löytyy aikaa vastaamiseen.

Taustaa: Suonenjoella toimiva Kehitysyhtiö SavoGrow Oy/Marjaosaamiskeskus toteuttaa kyselyn marja-, hedelmä- ja avomaavihannestiloille, jolla selvitetään tilojen kiinnostusta raaka-aineen toimittamiseen sekä yhteismarkkinointiin toimintaansa aloittavalle pakastekuivauslaitokselle. Kysely on osa selvitystä, joka tehdään ProAgria Itä-Suomen ja Maa- ja kotitalousnaisten Pakastekuivauksen tuottajaselvitys –hankkeelle. Selvitystä rahoittavat Pohjois-Karjalan maakuntaliitto Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE)-rahastosta, Business Joensuu sekä Kiteen kaupunki.

Lisätietoa: Kehitysyhtiö SavoGrow Oy: Raija Kumpula p. 020 746 4630 ja Raisa Haavikko p. 040 164 6670

Alkutuottaja tai elintarvikkeiden jatkojalostaja! Vastaa kyselyihin näistä linkeistä 31.7.2023 mennessä:

marjat tai hedelmät https://tinyurl.com/yc3w98ss

vihannekset https://tinyurl.com/mr4uvzmp

Kyselyihin yhteystiedoilla vastanneiden kesken arvotaan yksi osallistuminen Biokipinä -hankkeessa toteutettavaan Grüne Woche -tapahtumaan Berliiniin tammikuussa 2024 (arvo n. 1 000 €).

*****

Muita mielenkiintoisia aineistoja, tapahtumia ja koulutuksia:

Elokuussa tulossa:

Superyacht Foodie – TUOTETESTAUS Joensuussa 7.8.2023

Onko yritykselläsi tai verkostosi yrityksillä/tuotteita, joita kiinnostaisi kansainvälinen premium-markkina? Sopisiko tuote superjahdeille tai yksityiselle lentokoneyhtiöille?

Nyt sinulla on tilaisuus kuulla tarkemmin tämän premium-markkinan mahdollisuuksista sekä esitellä tuotteitasi ja saada niistä palautetta täällä Suomessa, Joensuussa. 

Ohessa Superyacht Foodien lyhyt esittely, josta myös löydät tuotevaatimukset.

Järjestämme INFO & TUOTETESTAUS-tilaisuuden JOENSUUSSA maanantaina 7.8.2023 aamupäivällä (tarkempi kellonaika & paikka tarkentuu).

Paikalla ovat Super Yacht Foodie -ohjelman perustaja Titta Uoti-Väisänen ja tiimin sourcing agent Hanne Husso.

Tule tilaisuuteen tuotteesi kanssa niin jutellaan markkinointimahdollisuudesta ainutlaatuisella premium-markkinalla. Ja vaikka Superyacht Foodie ei olisikaan vielä ajankohtainen, saat arvokasta palautetta ja kehittämisideoita kansainvälisen premium-markkinoinnin konkarilta.

Super Yacht Foodie on markkinointiohjelma, jossa suomalaisten yritysten tuotteita estellään ja maistatetaan tukkureille ja asiakkaille eli superjahtien kokeille ja jahtien tarjoiluista päättäville henkilöille. Lisäksi asiakkaitamme ovat kansainväliset yksityislentokoneyhtiöt. Mukana on tällä hetkellä toistakymmentä suomalaista brändiä ja haemme mukaan uusia suomalaisia, uniikkeja tuotteita.  Kysyttyjä ovat esim. luonnontuotteet, kuten marja- ja sienijalosteet, järvikala, snack-tuotteet ja erilaiset juomat.

FB: https://www.facebook.com/superyachtfoodie 

IG: https://www.instagram.com/superyachtfoodie

Tilaisuus on maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen.  ILMOITTAUDUTHAN siis ENNAKKOON Hannelle, niin saat tarkemmat ohjeet: hanne@hussoconsulting.fi (045-1364130).

*****

Tarinallistamisen webinaari 9.8.2023

Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset /ProAgria Itä-Suomen IHKU -hanke järjestää maksuttoman tarinallistamisen webinaarin.

Webinaarissa tarinallistaja Anne Kalliomäki kertoo, mitä tarinallistaminen on ja mitä hyötyä siitä on. Kuulet käytännön esimerkkejä tarinallistamisesta ja siitä, miten tarinaa voidaan hyödyntää sekä alueiden että yritysten toiminnassa. Lisäksi opit, miten voit aloittaa oman toimintasi tai palvelusi ydintarinan tunnistamisen Stooripuu-menetelmän avulla. Saat käyttöösi oman Stooripuun.

https://www.proagria.fi/tapahtumat/tarinnallistamisen-webinaari

*****

Lepaa 2023 -näyttely 17.–19.8.2023

www.lepaa.fi

Lepaan näyttely puutarha- ja viheralan kaikille sektoreille: kasvihuoneyrittäjät, marjan- ja vihannestenviljelijät, taimistoviljelijät, puutarhakauppiaat, kaupunkien, kuntien ja seurakuntien viherväki ja golfkentänhoitajat sekä alan urakoitsijat löytävät alan uutuudet ja kuumat puheenaiheet Lepaa 2023 -tapahtumasta. Mukaan mahtuu myös maanviljelijöitä, kotipuutarhureita, alan opiskelijoita, tutkijoita ja viranomaisia.

Ennakkotietona: Riverian maatalous- ja puutarha-alan opiskelijat lähtevät Lepaan näyttelyyn 17.-18.8. ja samaan bussikyytiin voi mahdollisesti mahtua omakustanteisesti muutamia hankkeen kohderyhmäläisiä. Tästä tiedotan tarkemmin elokuun alussa.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

error: Content is protected !!