8. uutiskirje

Lähetetty uutiskirjeen tilaajille pe 16.6.2023

Kesäkuinen tervehdys!

Kesä lämpenee ja kasvukausi pelloilla etenee. Kovin on kuivaa, joten viljelmille sateita kaivattaisiin kipeästi, vaikka aurinkoinen sää onkin aina kesän valttikortti.

Tässä kesän uutiskirjeessä hankkeemme 2. esittelytilaisuuden, pellonpiennarpäivän ohjelma ja muuta tietopuolista kesäajanvietettä sekä jo kalenteriin laitettavia tapahtumia ja tilaisuuksia. Allekirjoittaneelle saa ilmoittaa muita kohderyhmälle soveltuvia tilaisuuksia, joita voin välittää ilomielin eteenpäin!

2. esittelytilaisuus: Pellonpiennarpäivä Rääkkylässä 22.6.2023 klo 9-12

Vihanneksista voimaa viljelyyn -hankkeen toinen esittelytilaisuus järjestetään Rääkkylässä, jossa pääsemme vierailemaan vihannespeltojen pientareilla. Paikalle saavutaan omin kyydein.

1. kohde sijaitsee Oravisalon saarella Sikiönmäen Luomutilalla, jossa tutustumme raparperin viljelyyn ja sadonkorjuuseen.

2. kohde sijaitsee Oravisalon kuivatusalueella, jossa tarkastellaan tavanomaisen vihannesviljelyn kasvukauden tilannetta kahdella eri lohkolla (porkkana, palsternakka, kaali ja lanttu).

Esittelytilaisuuteen osallistuminen edellyttää ilmoittautumista. Tarkemmat ohjeet päivän kulusta ajo-ohjeineen lähetetään ilmoittautuneille. Tilaisuus on maksuton ja kohdennettu hankkeen kohderyhmälle.

Ilmoittautuminen joko sähköpostitse tai puhelimitse 21.6.2023 mennessä Tanjalle:

Tanja Lamminsalo, projektiasiantuntija, Riveria, 050 302 7446 // tanja.lamminsalo@riveria.fi

*****

Muita mielenkiintoisia aineistoja, tapahtumia ja koulutuksia:

Tietoa avomaan vihannesten viljelystä ja kumppanuusmaataloudesta

Ohessa ajanvietettä tiedonnälkäisille. Erinomainen kooste jo toteutetun PÄMÄ-hankkeen infosta. Nämä materiaalit on tuotettu vuonna 2020, mutta tieto pätevää.

Eritoten vihannesviljelyä harkitseville hyvä kooste: Avomaavihannesten viljely elinkeinona, Marjo Marttinen, ProAgria Keski-Suomi.

Tässä linkki YouTube-tallenteeseen: https://youtu.be/dhtcQXUvLQA

*****

Elokuussa tulossa:

Tarinallistamisen webinaari 9.8.2023

Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Itä-Suomen IHKU-hanke järjestää maksuttoman tarinallistamisen webinaarin.

Webinaarissa tarinallistaja Anne Kalliomäki kertoo, mitä tarinallistaminen on ja mitä hyötyä siitä on. Kuulet käytännön esimerkkejä tarinallistamisesta ja siitä, miten tarinaa voidaan hyödyntää sekä alueiden että yritysten toiminnassa. Lisäksi opit, miten voit aloittaa oman toimintasi tai palvelusi ydintarinan tunnistamisen Stooripuu-menetelmän avulla. Saat käyttöösi oman Stooripuun.

https://www.proagria.fi/tapahtumat/tarinnallistamisen-webinaari

*****

Lepaa 2023 -näyttely 17.–19.8.2023

www.lepaa.fi

Lepaan näyttely puutarha- ja viheralan kaikille sektoreille: kasvihuoneyrittäjät, marjan- ja vihannestenviljelijät, taimistoviljelijät, puutarhakauppiaat, kaupunkien, kuntien ja seurakuntien viherväki ja golfkentänhoitajat sekä alan urakoitsijat löytävät alan uutuudet ja kuumat puheenaiheet Lepaa 2023 -tapahtumasta. Mukaan mahtuu myös maanviljelijöitä, kotipuutarhureita, alan opiskelijoita, tutkijoita ja viranomaisia.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

error: Content is protected !!