7. uutiskirje

Lähetetty uutiskirjeen tilaajille ti 9.5.2023

Toukokuinen tervehdys!

Ilma lämpenee ja luonto alkaa heräillä uuteen kasvukauteen! Pelloilla on pian täysi tohina päällä!

Odotamme edelleen ehdotuksia kasvukauden aikana tehtäviin esittelytilaisuuksiin, pellonpiennarpäiviin sekä tilavierailuihin. Meihin saa olla yhteyksissä ja kutsua käymään niin tilalle tai pellonpientareelle. Kaikki vihannesviljelyyn liittyvät kasvukauden tapahtumat ja työvaiheet kiinnostavat joten ehdottakaa rohkeasti aiheita ja/tai paikkoja kohteiksi. Tanjalle voi laittaa sähköpostia: tanja.lamminsalo@riveria.fi tai soittaa: 050 302 7446.

Tilavierailuista, pellonpiennarpäivistä tai esittelytilaisuuksista pyrimme tekemään koostevideot. Ohessa osviittaa siitä:

Vierailimme huhtikuussa Ilomantsin Mekrjärvellä Korven Korsi -tilalla, jossa Jehki Potkonen kasvattaa taimia. Koostimme vierailustamme videon, jossa Jehki kertoo toiminnastaan, historiastaan, alan haasteista sekä valottaa tulevaisuuden näkymiä. Jos et vielä ole nähnyt videota somekanavissamme, niin pääset katsomaan videon tämän linkin kautta: https://youtu.be/LGb2wM-94Ng

Toukokuun jälkeen viikon vihannesesittelymme jäävät tauolle somessa ja päivityksiä tulee harvemmin, mutta enemmän kasvukauteen liittyen. Mielellämme jaamme myös teidän seuraajien julkaisuja, joten muistakaa lisätä julkaisuihinne @vihanneksistavoimaaviljelyyn

Seuraava infomme viikolla 20:

9. Maatilojen välinen yhteistyö

Aika ja paikka: tiistai 16.5.2023 klo 17–19 Teams

Ilmoittautuminen https://bit.ly/maatilayhteistyö

Maatilojen välinen yhteistyö ja tulevaisuuden yhteistyömahdollisuudet Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalan alueen viljelijöille toteutettiin maaliskuussa kyselytutkimus, jonka avulla selvitimme maatilojen välisiä yhteistyömalleja sekä tulevaisuuden yhteistyömahdollisuuksia vihannesviljelyn kehittämiseksi Pohjois-Karjalassa. Kyselytutkimus toteutettiin osana opinnäytetyötä (agrologi, AMK), jonka toimeksiantajana toimi Vihanneksista voimaa viljelyyn -hanke.

Millaista yhteistyötä maakunnassa sitten jo tehdään? Millaiselle yhteistyölle olisi kysyntää? Tule kuulemaan tutkimuksen tulokset.

Entä kuinka viljelijöiden välinen yhteistyö toimii Etelä-Savossa? Siitä kertoo viljelijä Antti Vauhkonen Haukivuorelta.

Tule kuulolle!

*****

Ohessa hyvä blogikirjoitus LUKEn Terhi Suojala-Ahlforsilta: Viljelymaan kunto nousuun vihannestiloilla: https://www.ilmastoviisas.fi/viljelymaan-kunto-nousuun-vihannestiloilla/

Kirjoitus liittyy 9.3. Säkylässä pidettyyn Viljava vihannesmaa – kestävän tulevaisuuden perusta -työpajaan, alla linkki siihen. Kannattaa tutustua, erittäin hyvää materiaalia maan kasvukunnosta ja näkemyksiä muualta Suomesta.

*****

Muita mielenkiintoisia tapahtumia:

Kaisa Honkaharju – Sosiaalinen media: Miksi tuottajan kannattaa näkyä somessa? -webinaari (maksuton)

11.05.2023 klo 12-13.30, Zoom-etäyhteydellä

https://www.proagriaoulu.fi/fi/sosiaalinen-media-miksi-tuottajan-kannattaa-nakya-somessa-webinaari/

Ruokaketju näkyväksi hankkeen järjestämässä webinaarissa juoksija, maatilan emäntä ja kotimaisen ruoan puolestapuhuja ‍Kaisa Honkaharju kertoo omasta kokemuksestaan kotimaisen ruuantuotannon sanansaattajana. Webinaarin tarkoituksena on innostaa ja rohkaista sosiaalisen median käyttöön ja sitä kautta tuoda enemmän esille tämän päivän maataloutta ja ruoantuotantoa. Webinaari on suunnattu kaikille maatalouden parissa työskenteleville, alkutuottajille ja maatalousyrittäjille. Tilaisuus on maksuton.

*****

Elintarvikealan pienyrittäjä, osallistu #mahdollisuusyrittää -videokampanjaan!

Olit sitten alkutuottaja, jalostaja tai vaikkapa sivuvirtojen hyödyntäjä, nyt me haluamme kuulla sinun tarinasi. Osallistu #mahdollisuusyrittää -videokampanjaan ja kerro miltä tuntuu tehdä töitä maailman tärkeimmän työn parissa. Syksyllä 4.-10.9.2023 Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita – Ruokasektorin koordinaatiohanke kampanjoi elintarvikealan pienyrittäjyyden puolesta. Kampanjoinnin tarkoitus on avata, millaista on työskennellä elintarvikealan pienyrittäjänä lähiruoan, luomun ja/tai luonnontuotteiden parissa. Osana kampanjaviikkoa haluamme nostaa esille aitoja tarinoita elintarvikealalla toimivista pienyrittäjistä. Osallistu 15.5.2023 mennessä.

Lisätietoa ja ohjeet: https://aitojamakuja.fi/elintarvikealan-pienyrittaja-osallistu-mahdollisuusyrittaa-videokampanjaan/

*****

Lähiruokapäivä järjestetään 9.9.2023 – Lähde mukaan järjestäjäksi!

Lähiruokapäivä on tarkoitettu kaiken kokoisille ja näköisille tuottajille, tiloille, puutarhoille, palveluille, yrittäjille ja jatkojalostajille, jotka työskentelevät suomalaisen lähiruoan parissa. Mukaan toivotaan myös maaseudun elämysmatkailun tuottajat, ruoka-alan ammattilaiset ja muut toimijat, aina yhdistyksiä ja seuroja myöten. Kotimainen ruoantuotanto sekä tarinat sen takana kiinnostavat suomalaisia enemmän kuin koskaan – lähde siis mukaan lähiruokatrendin aallonharjalle ja Lähiruokapäivään lauantaina 9.9.2023! 

Osallistumalla Lähiruokapäivään tapahtuman järjestäjänä, yksin tai yhdessä vaikka naapurin kanssa, tarjoatte vierailijoille mahdollisuuden päästä tutustumaan lähiruoan ammattilaisiin ja muihin maaseudun toimijoihin pintaa syvemmältä. Voitte halutessanne myydä tuoreita raaka-aineita tai valmiiksi jalostettuja tuotteita suoraan kuluttajille.

Hyvää Eurooppa-päivää kaikille sekä tietenkin jo tulevaa sunnuntaita ennakoiden,

Aurinkoista Äitienpäivää kaikille äideille!

Toivottavat VVV-hankkeen toimijat


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

error: Content is protected !!