6. uutiskirje (2/2): Uusi info ja muiden toimijoiden tapahtumia ja opintomatkoja

Lähetetty uutiskirjeen tilaajille ke 19.4.2023

Hei,

Tiedoksenne hankkeen uusin infotilaisuus (liitteenä esite) sekä kootusti muita mielenkiintoisia tapahtumia tiedoksenne:

9. Maatilojen välinen yhteistyö

Aika ja paikka: 16.5.2023 klo 17–19 Teams

Ilmoittautuminen https://bit.ly/maatilayhteistyö

Maatilojen välinen yhteistyö ja tulevaisuuden yhteistyömahdollisuudet Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalan alueen viljelijöille toteutettiin maaliskuussa kyselytutkimus, jonka avulla selvitimme maatilojen välisiä yhteistyömalleja sekä tulevaisuuden yhteistyömahdollisuuksia vihannesviljelyn kehittämiseksi Pohjois-Karjalassa. Kyselytutkimus toteutettiin osana opinnäytetyötä (agrologi, AMK), jonka toimeksiantajana toimi Vihanneksista voimaa viljelyyn -hanke. Millaista yhteistyötä maakunnassa sitten jo tehdään? Millaiselle yhteistyölle olisi kysyntää? Tule kuulemaan tutkimuksen tulokset. Entä kuinka viljelijöiden välinen yhteistyö toimii Etelä-Savossa? Siitä kertoo viljelijä Antti Vauhkonen Haukivuorelta. Tule kuulolle!

Muut tulevat infomme löydät täältä.

*****

Tukihakukoulutukset viljelijöille Pohjois-Karjalassa

https://www.proagria.fi/tapahtumat/tukihakukoulutukset-viljelijoille-pohjois-karjalassa

*****

Muita kiinnostavia tilaisuuksia ja tapahtumia:

Opintomatka Norjaan 27.-30.6.2023 – osallistujia kaivataan lisää!

Kainuun opisto järjestää maaseutuyrittäjille opintomatkan Norjaan. Opintomatkalla tutustutaan Norjan edelläkävijöiksi katsottaviin puutarha-alan maatiloihin, jotka ovat keskittyneet kukin omalla toimialallaan korkeaan teknologiaan ja/tai toimintatapoihin. Matka toteutuu, jos saadaan miniosallistujamäärä täyteen. Ilmoittautumista on jatkettu ensi viikkoon asti. https://www.kao.fi/koulutusarkisto/maaseutuyrittajien-opintomatka-norjaan-27-30-6-2023/

*****

Markkinatietoa maailmalta – mikä tuote myy ja missä kysyntä kasvaa?

Tervetuloa KIKE Markkinakatsaus 20.4.2023 klo 10 – 12 (Zoom)

Tilaisuudessa kuullaan ilmastoviisaan elintarvikemarkkinan kehityksestä maailmalla. Voit löytää tiedon avulla uusia vientimahdollisuuksia tai käyttää tietoa tuotekehityksen apuna. Pysyt ajan tasalla siitä, millaisia ovat ympäristöystävällisistä tuotteista kiinnostuneiden kuluttajien tarpeet. Paikalliset asiantuntijat Euroopasta ja Asiasta esittävät maaraporttejaan ja keskustelevat havainnoistaan.  Tarkasteltavia kohdemaita ovat Saksa, Ruotsi, Tanska, Hollanti, UK, Italia, Ranska, Etelä-Korea, Japani ja Arabiemiraatit. Osallistujat voivat esittää kysymyksiä.Katsaukseen ovat tervetulleita kaikki yritysten edustajat ja alan kehittäjät, joiden sydän sykkii suomalaisten elintarvikkeiden viennin edistämiselle.

Osallistuminen on maksutonta. Ilmoittaudu mukaan Webropolissa.

Tilaisuuden järjestää Kiertotaloudesta lisää kilpailukykyä elintarvikevientiin (KIKE) -hanke.

Ilmoittaudu mukaan

*****

Kierrätyslannoitevalmisteet ja niiden kustannustehokkuus -webinaari 25.4. klo 9–10 Teamsissa.

Kiertolannoite Oy:n Kaisa Vuorinen ja Soilfood Oy:n Mika Malin esittelevät kierrätyslannoitteita ja maanparannusaineita. Kuulemme mm. levityksestä, käyttömääristä, saatavuudesta, ravinnemääristä ja muista käytännön tiedoista. Erityistä kiinnostusta on herättänyt kierrätyslannoitteiden kustannustehokkuus verrattuna mineraalilannoitteisiin, ja kustannuspuoleen keskitymme tässä webinaarissa.

Teams-linkki tilaisuuteen osallistumiseen: https://www.savogrow.fi/tapahtumat/kierratyslannoitevalmisteet-ja-niiden-kustannustehokkuus-webinaari/

***** 

Opintomatka Ruotsiin Borgebyn peltopäiville 27.-29.6.2023

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti järjestää osana Digipelto-hanketta opintomatkan Ruotsiin Borgebyn peltopäiville!

Matkaan lähdetään 27. päivä ja ja paluu on 29. päivä. luvassa hyvää seuraa ja mukavaa matkatunnelmaa, jonka lisäksi erittäin mielenkiintoisia aiheita ja uusia avauksia.

Peltopäivien teemana on ajanhengen mukaisesti talous ja energia, ja tarjoaa varmasti jokaiselle jotakin. Eli mukaan reissuun vain!

Tarkemmat ohjeet matkan omilta sivuilta: https://www.jamk.fi/fi/tapahtuma/opintomatka-borgebyn-peltopaiville


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

error: Content is protected !!