5. uutiskirje

Lähetetty uutiskirjeen tilaajille pe 3.3.2023

Maaliskuinen tervehdys!

Talvi kääntyy hiljalleen kohti kevättä. Hiihtolomat käynnistyvät maakunnassamme juuri sopivasti, kun päivät pitenevät ja aurinkokin näyttäytyy useammin. Myös hankkeen toiminta vilkastuu kevättä kohti mennessä. Maaliskuu alkoi infotilaisuudella Maan kasvukunto ja viljelykierto, jonka aineistot tulevat piakkoin verkkosivuillemme (www.vihannestieto.fi). Tässä kuussa järjestämme kaksi muuta infotilaisuutta, joihin kannattaa ehdottomasti osallistua. Lisäksi tänään avautui kyselytutkimus maatilojen välisistä yhteistyömalleista sekä tulevaisuuden yhteistyömahdollisuuksista vihannesviljelyn kehittämiseksi Pohjois-Karjalassa. Kysely on suunnattu puhtaasti pohjoiskarjalaisille viljelijöille ja maatiloille.

Lue lisää alta!

Pakastekuivauksen mahdollisuudet ja tuottajayhteistyömallit vihannessektorilla: info- ja keskustelutilaisuus

ti 28.3.2023 klo 911

Paikka: Riveria, Päätalo 2. krs kokoustila 239, Peltolankatu 4, Joensuu. Teams osallistuminen mahdollinen

Ohjelma ja ilmoittautuminen 26.3. mennessä: https://bit.ly/Pakastekuivausinfo

Tule kuulemaan, millaisia yhteistyömahdollisuuksia voisi avautua pakastekuivauksen myötä viljelijöille!

Tilaisuuden järjestää Vihanneksista voimaa viljelyyn yhteistyössä PAKU-hanke, MTK Pohjois-Karjala ja Nordic Freeze Dry Oy. Tilaisuus on suunnattu vihannesviljelijöille ja vihannesviljelystä kiinnostuneille.

*****

Hankkeen 4. infotilaisuus:

Tuet, säädökset ja investoinnit sekä rahoitusmallit vuonna 2023

ke 29.3.2023 klo 16–18

Ilmoittautuminen: https://bit.ly/cap27jaTuet2023

Ohjelma (aukeaa linkistä)

CAP27 ohjelmakausi tuo joitain muutoksia puutarhatuotannon tukijärjestelmään ja investointirahoitukseen, tule kuulolle siitä, mitä jatkossa tulee huomioida. Investointituet ovat myös tärkeä osa tuotannon kehittämistä. Tarvitaan koneita, varastoja ja käsittelytiloja joko useamman tilan yhteisinä tai yhtä viljelmää koskevia.

Asiantuntijat: Päivi Turunen, ProAgria Itä-Suomi ja Tapio Leinonen, Pohjois-Karjalan ELY-keskus

*****

Hei viljelijä, tehdäänkö teillä maatilojen välistä yhteistyötä?

Selvitämme kyselytutkimuksen avulla maatilojen välisiä yhteistyömalleja sekä tulevaisuuden yhteistyömahdollisuuksia vihannesviljelyn kehittämiseksi Pohjois-Karjalassa.  Kyselytutkimus toteutetaan osana opinnäytetyötä (agrologi, AMK), jonka toimeksiantajana toimii Vihanneksista voimaa viljelyyn -hanke. Vastaaminen kestää noin 5 minuuttia. Kyselyyn voi vastata 22.3.2023 asti. Kysely on suunnattu pohjoiskarjalaisille viljelijöille.

Linkki kyselyyn: https://link.webropol.com/s/maatilayhteistyo

Vastaamalla annat arvokasta tietoa maakunnan maatilojen välisen yhteistyön ja vihannesviljelyn kehittämiseen.

Opinnäytetyö ja sen tulokset esitellään loppukevään/alkukesän aikana Vihanneksista voimaa viljelyyn -hankkeen kaikille avoimessa ja maksuttomassa infotilaisuudessa, jossa aiheena Yhteistyömallit.

*****

Aurinkoista hiihtolomaa toivottavat VVV-hankkeen toimijat


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

error: Content is protected !!