Lähetetty uutiskirjeen tilaajille ti 4.4.2023
Huhtikuinen tervehdys!
Kun tulee pääsiäinen, niin silloin alkaa kevät (Aale Tynni).
Pääsiäinenhän on jo viikonloppuna! Sen jälkeen alkaakin Vihanneksista voimaa viljelyyn -hankkeen infoissa vilkas kausi ja niitä riittää joka viikolle. Pääsiäisen jälkeen kuulemme ensin vihannesten viljelystä ja kylvömenetelmistä, sitten kasvinterveydestä ja ravinnehuollosta vihannesviljelyssä ja lopuksi pääsemme perehtymään taimituotantoon ja taimien istutukseen. Ja heti toukokuun alussa on info uusista katettujen olosuhteiden viljelytekniikoista. Varaa infot jo kalenteriisi!
Kunhan hanget pelloilta sulavat ja kevät-työt tiloilla käynnistyvät, alkaa hanke varailla ajankohtia esittelytilaisuuksiin, pellonpiennarpäiviin sekä tilavierailuihin. Näitä toteutamme kasvukauden aikana. Meihin saa olla yhteyksissä ja kutsua käymään niin tilalle tai pellonpientareelle. Kaikki vihannesviljelyyn liittyvät kasvukauden tapahtumat ja työvaiheet kiinnostavat joten ehdottakaa rohkeasti aiheita ja/tai paikkoja kohteiksi. Tanjalle voi laittaa sähköpostia: tanja.lamminsalo@riveria.fi tai soittaa: 050 302 7446.
Alla hankkeen infotilaisuudet huhti-toukokuussa (ajankohdat ja ilmoittautumislinkit, joiden takaa löydät myös lisätietoja infosta).
Viestin lopussa muita, mahdollisesti kiinnostavia tilaisuuksia, kuten opintomatka Norjaan!
Vihanneksista voimaa viljelyyn hankkeen tulevat infot:
5. Viljely ja kylvömenetelmät
Aika ja paikka: 11.4.2023 tiistai klo 12–14 Teams
Ilmoittautuminen: https://bit.ly/viljelyjakylvö
Suorakylvöä vaativat vihannekset, kylvön ajankohdat, vaatimukset ja menetelmät
Asiantuntija: Hanne Kinnunen, Riveria/Puromäen puutarha
6. Kasvinterveys ja ravinnehuolto vihannesviljelyssä
Aika ja paikka: 18.4.2023 tiistai klo 16–19 Teams
Ilmoittautuminen: https://bit.ly/kasvinterveys
Hyvä kasvinterveys ja ravinnehuolto kulkevat käsi kädessä ja ovat välttämättömiä §laadukkaan vihannessadon tuottamiseksi. Tilaisuudessa näkökulmia vihannesten kasvinterveyteen vaikuttavista tekijöistä sekä ravinnetalouden turvaamisesta.
Asiantuntijat: Terhi Suojala-Ahlfors ja Pirjo Kivijärvi, Luonnonvarakeskus
7. Taimituotanto ja taimien istutus
Aika ja paikka: 25.4.2023 tiistai klo 12–14 Teams
Ilmoittautuminen: https://bit.ly/taimituotanto
Taimituotanto pähkinänkuoressa. Mitä vihanneksia kannattaa istuttaa pellolle taimina? Kannattaako taimet kasvattaako itse vai ostaa valmiina?
Asiantuntija: Hanne Kinnunen, Riveria/Puromäen puutarha
8. Uudet katettujen olosuhteiden viljelytekniikat
Aika ja paikka: 4.5.2023 klo 16–18 Teams
Ilmoittautuminen: https://bit.ly/vertikaalinen_viljely
LED-valoteknologian tuomat mahdollisuudet vihannesten ja yrttien viljelyssä, vertikaaliviljelyn periaatteet sekä esimerkkejä Suomesta ja maailmalta, keskustelua aiheesta.
Asiantuntija: Yrjö Vähäkallio, Riveria
*****
Muita kiinnostavia tilaisuuksia ja tapahtumia:
Opintomatka Norjaan 27.-30.6.2023
KantriKasvu -hanke järjestää maaseutuyrittäjille suunnatun opintomatkan Norjaan 27.-30.6.2023. Matkanjärjestäjänä toimii Farmimatkat / Johanna Vesa, joka myös toimii matkan oppaana ja tulkkina. Opintomatkalla tutustutaan Norjan edelläkävijöiksi katsottaviin puutarha-alan maatiloihin, jotka ovat keskittyneet kukin omalla toimialallaan korkeaan teknologiaan ja/tai toimintatapoihin. Tutustumme pitkälle erikoistuneisiin tiloihin, mm. innovatiiviseen luomutilaan, vihannes-, hedelmä- ja marjatiloihin. Opintomatkan tavoitteena on tutustua digitaalista tuotantoa ja robotiikkaa kehittäviin yrityksiin ja tutustua kansainväliseen digitalisoituun ja robotisoituun tuotantoon maa- ja puutarhatiloilla.
Matkan ensisijaisena kohderyhmänä ovat kainuulaiset maaseutuyrittäjät. Matka tehdään lentäen Kainuu-Hki-Oslo.
Sitovat ilmoittautumiset matkalle tarvitaan viimeistään 11.4.2023. Kannattaa siis olla nopea!
Matkan hinta alk. 430 € (2 hh majoittuen, sis. 2 pv:n ruokapaketin) Tarkemman matkaohjelman voit katsoa alla olevan linkin kautta. Sieltä pääset myös ilmoittautumaan, mikäli kiinnostuit. Maaseutuyrittäjien opintomatka Norjaan 27.-30.6.2023 – KAO
*****
Tarjouspyyntö: Paikalliset tuotteet PKO:n joulukoreihin
Paikallisista tuotteista kootaan jälleen tänä vuonna kaksi erikokoista herkkukoria. Koreja tehdään kaiken kaikkiaan 1 950 kpl. Korit tulevat myyntiin Pohjois-Karjalan Osuuskaupan myymälöihin. Tuotteiden tulee olla valmistettu Pohjois-Karjalassa. Tarjouksen voi jättää joko isoon (950 kpl) tai pieneen (1 000 kpl) tai molempiin koreihin (1 950 kpl).
Erityistoiveena:Pieneen koriin pitäisi saada 200-250 millilitrainen glögitiiviste.
Tarjoukset tulee jättää viimeistään 31.5.2023:
Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, Timo Tuomela
Mahdolliset lisätiedot tarjouspyyntöön liittyen: Timo Tuomela, puhelin 010 762 2175 ( 050 592 6708 ), timo.tuomela@sok.fi
Tuotteet tulee toimittaa viikolla 39. Ammattiopisto Luoville osoitteeseen: Käenkoskentie 9 Joensuu.
Yhteyshenkilö toimitusten vastaanottoon liittyen Luovilla: Risto Vartiainen, puhelin 040 319 3573
*****
Tuottajaorganisaatiot: Lisää yhteistyötä — lisää kannattavuutta tuottajille tilaisuuden Tallenne ja materiaalit: (22.3.2023)
Tiedätkö millaisia etuja yrittäjänä voit tuottajien yhteistyöllä saada? Tai mitä hyötyä tuottajaorganisaatioista on jäsenilleen? Voisitko itse perustaa tuottajaorganisaation? Tuottajaorganisaatio-tilaisuuden tallenne on katsottavissa tämän linkin takaa: https://vimeo.com/810887800/1fd515ab89
Tilaisuuden esitysmateriaalin löydät tapahtumasivulta, oikeasta laidasta kohdasta ”liitetiedostot”: https://maaseutuverkosto.fi/tapahtumat/lisaa-yhteistyota-lisaa-kannattavuutta-tuottajille-webinaari-ja-verkostoitumistilaisuus/
Kevät koittaa,
valo taas pitkän talven voittaa.
Iloista pääsiäistä!
toivottavat VVV-hankkeen toimijat
Vastaa